“Je letrika ubila štrige” u Pučkom otvorenom učilištu u Poreču 7. travnja u 20:00 sati

31.03.2017.

neimenovano

U istarskim kinima kreće film “Je letrika ubila štrige” koji će u Poreču biti prikazan dana 7. travnja u 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

Po noće nastane jedan novi sviet, sve je škuro, sve je drugajče, okolo gredo štrigi, mraki, svieći, vukodlaki…”(M.Kranjčić) tradicijske istarske priče gledatelja vode u svijet mašte u jednu manje poznatu, mističnu Istru.

Dokumentarno-igrani film “Je letrika ubila štrige” gledatelja vodi u svijet mašte u jednu manje poznatu, mističnu Istru. Kazivači iz svih dijelova Istre na autentičnom jeziku pričaju priče koje se ili tradicionalno pričaju u njihovom kraju ili su to priče koje su doživjeli njihovi bližnji, a o nekima govore kao o doživljaju „iz prve ruke“.

Produkcijska kuća je udruga „Spod Učke“, producent Viviana Brkarić, a režiser Cristian Criss Kolacio. Montažer je Željko Bobo Bobanović. U glavnoj ulozi je Refik Fiko Saliji, a narator Paolo Zgrablić. Tekst naracije potpisuje Mladen Blažević. Oblikovatelj zvuka je Ivo Arexx Vičić , asistent režije Mladen Mlaggio Đaković , montažer zvuka Robert Maister, za vizualne efekte (VFX) zaslužan je Luka Bešlić, druga kamera Tedi Grubica, scenograf Sven Stilinović, maska Romana Poropat.

Virtualna šetnja

Događaji