01.09. KONCERT U CRKVI SV. MARTINA U TARU, 21h

31.08.2016.

Tar, crkva sv. Martina, 01.09.2016. u 21 h koncert:

CRISOSTOMO – CHORDES TRIO

NINA KOBLER – sopran i gitara

KREŠIMIR MARMILIĆ – violina

BISERKA KRČELIĆ – harfa

 

PROGRAM:

Engleska trad.: Scarborough Fair

Durante: Vergin tutt’ amor

Lovland: Nocturno                       

Donizetti: Sonata za violinu i harfu (Larghetto, Allegro)

Glazunov: Španjolski capriccio

Toselli: Serenata

J.Gotovac: Ave Maria

Stadler: St. Thomas

Giuliani: Par che di giubilo; Alle mie tante lagrime; Confuso, smarito

 

CHORDES trio od svog osnutka 2001. sudjeluje na raznim kulturnim manifestacijama u Hrvatskoj (Zagreb, Eufrazijeva bazilika Poreč, Petrinja, Rab, Rovinj, Lipik, Martinšćica na otoku Cresu, Gospićko ljeto, Bol, Buzet, Vodice, Murter, Biograd,…). Uz klasični repertoar, veliku pažnju posvećuju izvedbi skladbi hrvatskih skladatelja.

Nina Kobler – diplomirala gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Istvana Römera. Solo pjevanje upisuje također na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dunje Vejzović, a nastavlja i diplomira u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko. Pjevanje usavršava kod profesorice Dunje Vejzović, Olivere Miljaković te Eve Blahove, a gitaru kod profesora Istvana Römera, Gorana Listeša te Zorana Dukića. Nastupa na solističkim koncertima i u komornim sastavima kao gitaristica i sopranistica u zemlji i inozemstvu  (Češka, Slovačka, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Austrija, Italija, Madžarska, Izrael, Kanada, Egipat, Argentina, Urugvaj…) te je na natjecanjima osvajala više nagrada. Godine 1998. primila je posebnu nagradu na Međunarodnom natjecanju gitarista “Fernando Sor” u Rimu. Krajem 2002. osvaja prvo mjesto na državnom natjecanju komornih sastava kao pjevačica. Stalno je zaposlena kao profesorica gitare u glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.

Krešimir Marmilić, diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. K. Petrovića i prof. T. Smirnov. Usavršavao se kraće vrijeme kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University.  Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj.  Voditelj je i osnivač ansambla “Cadenza” 1995. (gud. kvartet i trio). Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.

Biserka Krčelić, diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu; magistrirala na Univerzitetu za glazbenu i dramsku umjetnost u Grazu u klasi prof. A. E. Clark. Nastupa solistički i u raznim komornim sastavima u zemlji i inozemstvu (Austrija, Njemačka, Engleska…). Surađuje sa svim zagrebačkim orkestrima, a bila je član simfonijskih orkestara u Grazu i Beču. Redovna je profesorica harfe u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

 

Virtualna šetnja

Događaji